ТРИБУНА

Каракачанов обясни, защо не трябва да проявяваме коректност към циганите, за да угодим на европа

Когато гражданите са ви избрали, очакват работа. Да си вземеш заплатата като депутата, да не идваш на работа, а да се въртиш в предаванията, ти се отказваш от борбата си. Парламентарната трибуна е най-високата трибуна за гласност. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

„Смятам, че не е нормално да ограничаваш преференциите. При пропорционална избирателна система, когато партийните централи нареждат листите, е нормално да дадеш възможност на симпатизантите на дадена партия, ако преценят че кандидат номер 12 в листата е по-подходящ от номер 1 или 2, да го преместят, това е демократично, не разбирам защо трябваше да се премахва“, допълни министърът. „От една страна, искаш да махнеш преференциите, от друга – говориш за мажоритарен вот, пак някакви партийни сметки се правят. Ето, държим местната власт, цялата власт, и мажоритарният вот ще ни даде по-добър резултат. Крайно време е българските политици да спрат да си правят експерименти с българското законодателство конюнктурно в своя полза, защото практиката в България показва, че който го е направил, се обръща срещу него. Ако искаме да накараме хората да спрат да псуват парламентаризма на майка и да не ходят да гласуват, може да продължаваме с всякакви експерименти и тарикатлъци. По-добре партиите да се фокусират върху това, което са обещали да изпълнят“, коментира още Каракачанов.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

„Ако ГЕРБ подкрепят ДПС, аз и ВМРО нямаме място в коалицията. Циганското население в България, и тази част, която смята, че има само права, но не и задължения, и тези хора, които посягат на живота, имота и парите ви, нямат място. Законът е еднакъв за всички. Не може да се правим на политически коректни, защото така било модерно в Европа. След 29 години интеграция проблемът е 29 пъти по-голям отколкото през 1990 година. Трябва да спрем тази политика на лицемерие – лицемерие, проявявано от Брюксел до България“, заяви Каракачанов.

„Българските политици свикнаха някой друг да взема решенията за страната ни. Стига сме слушали Брюксел. Няма ефект да се доказваме пред тях, вижте с какво се занимава Европа – джендъри и трети пол.  Защо трябва да питаме детето какво е – момче, момиче или марсианчета“, завърши Красимир Каракачанов.блитз.бг/

 

loading...
1 Коментар

1 КОментар

  1. Pingback: Свинщина! 18-г. изнасили и уби брутално баба - tribun.bg

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top