ТРИБУНА

Жестоко убийство разтърси столицата! Син наръга майка си 15 пъти с нож

Жестокото убийство на 64-годишната жена, която беше открита мъртва в дома си в София, е извършено от нейния син под въздействие на алкохол. Това стана ясно на брифинга на градския прокурор на София Емилия Русинова и директора на СДВР Георги Хаджиев в четвъртък.

Повече от 15 прободни рани в областта на гърдите и корема са причинили смъртта ба Розалина Цанкова. Рани има и по лицето и ръцете. Жената се е съпротивлявала, показва експретизата на тялото.
Сигналът в полицията е подаден на 12 март от близки на жената, тъй като тя не се е явила на работа. Те тропали на вратата, но никой не отворил. Наложило се да повикат ключар.
Най-вероятно убийството е извършено на 10 вечерта – събрани са свидетелски показания от съседи, че е имало скандал в дома на починалата.
Още същата вечер – на 12 март – е арестуван синът на жертвата. Той е открит в столичен хотел в „Люлин“, където се е криел. Направил и самопризнания за извършеното. По думите на ст. комисар Георги Хаджиев, шеф на СДВР, заподозреният за убийството е бил търсен и като свидетел по друго дело.
Конкретният повод за скандала, довел до смъртта на Розалина, било пиянството на сина й. Той имал множество дългове, има данни, че е водел и скитнически начин на живот. Мъжът е с няколко криминални регистрации. Той е задържан за 72 часа, а утре ще му искат постоянен арест.
Най-вероятно причина за жестокото убийство е скандал и афект под въздействието на алкохол, потвърдиха и от прокуратурата.
Има данни, че 42-годишният мъж е бил зависим – не само към алкохола, за което са били и честите скандали между него и майка му, но и към хазарта. Знае се, че мъжът е бил гонен от майка си от жилището именно заради алкохола. Събират се данни и за негови дългове към физически лица. В полицията мъжът има няколко криминални регистрации за кражби. Няма подадени сигнали от страна на майката за тормоз./monitor.bg/

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top