РАЗСЛЕДВАНЕ

Вълчо Арабаджиев излиза на свобода срещу 500 000 лева гаранция

Синът на хотелиерското семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви – 22-годишният Вълчо излиза на свобода срещу 500 000 лева гаранция, реши Апелативният спецсъд.

Младежът е обвинен, че е държал в банкова клетка близо 2 500 000 евро, за които знаел, че са придобити от данъчни престъпления. Внасянето на парите станало на 18 юли 2018 г.

Апелативният спецсъд реши, че обоснованото предположение, че той е извършил престъплението, все още не е отпаднало, но няма опасност да се укрие, още повече, че е с чисто съдебно минало. Затова и му определи парична гаранция.

На особено мнение бе съдия Даниела Росенова. Според нея обоснованото предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвиняем, отдавна е отпаднало, а и не са събрани доказателства за вината му. Съдия Росенова беше на мнение, че той трябваше да бъде незабавно освободен.

Вълчо Арабаджиев вече е в ареста повече от 7 месеца и дори днес да не беше пуснат на свобода, това трябваше да стане след около 2 седмици, когато се навършват 8 месеца от неговото задържане, а по закон не може да бъде в ареста повече от този срок.

 

/24часа

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top