ТРИБУНА

Арестуваха наследника на Сретен Йосич, работил с братя Илиеви!

Лидерът на арестувана в Сърбия групировка, известна и под името „Америка“, е смятан за наследник на Сретен Йосич, пише белградското издание Blic. Престъпният клан е държал канал за трафик на наркотици – кокаин и хероин в Сърбия, България и Австрия.

Сърбите са действали на територията на България.

Сред арестуваните е Веселин Меда Райчевич, брат на известния сръбски бандит Воислав Райчевич, познат още и като Воя Американеца, именно той е основателят на престъпната група, която впоследствие е поета от брат му.


Воя Американеца (седнал) с брат си Веселин. 

Историята на Райчевич всъщност е история на една от мощните сръбски групировки.
Воислав Райчевич е сочен като наследник на легендарния Сретен Йосич.

Твърди се, че „американците“ си сътрудничат непрекъснато със сръбските и черногорските служби.
В миналото отрядът на „Американците“ е наричан още „Отрядът на смъртта“. Според различни публикации в сръбската преса, в миналото ядрото на клана е наброявало 15 души – професионални убийци, към които са гравитирали още 30.

Според оперативна информация, Райчевич е организатор, а в някои случаи и пряк изпълнител на някои от най-знаковите убийства в Белград.

След ликвидирането му в йерархията навлиза брат му Веселин Райчевич Меда, който поема управлението на групировката. По данни на полицията Меда е поръчал също знакови убийства, сред които и това на високопоставения полицейски служител Радован Радован Стоичич Баджа, който бе ликвидиран през април 1997 година. Освен Бадже, негови жертви са бандитите Юсуф – Юс Булич, Петър Вуйчич и Ненад Расканин, както и полковникът от полицията Милорад Влахович Влажа, съветник в МУП на Сърбия.

В началото на 2000 година кланът се фокусира върху бизнеса с контрабанда на кокаин. Тази дейност се конкурира от Майк Милета Милянич, който в крайна сметка е осъден за контрабанда на кокаин и излежава присъда в Гърция, а днес живее свободно в Ню Йорк.


Много рядка снимка! Майк Милянич с Божко Радонич, за който медиите в
Америка пишат, че ръководи ирландската мафия в Ню Йорк.

Друг от изтъкнатите членове на групата е Зоран Яксич, който бе осъден на 20 години затвор в Перу заради контрабанда на кокаин, корупция и ръководене на местни престъпни групировки.

По данни на полицията в Сърбия, престъпният клан е поддържал стабилни връзки с българските групировки от миналото и навремето е работил с братята Васил и Георги Илиеви.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top