ТРИБУНА

20 нови автобуса тръгват от днес по линия 11 в София

Двайсет нови автобуса MAN тръгват от днес в столицата по линия 11 от кв. „Гео Милев“ до „Овча купел“ през центъра. Това съобщи днес при представянето им в гараж „Земляне“ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Автобусите са 18-метрови, съчленени, нископодови, с най-високия екологичен стандарт Евро 6, снабдени са с всички удобства за пътниците. Имат места за хора с увреждания и майки с колички, климатици, зареждащи устройства за телефон и безплатен Wi-FI.

По думите на Фандъкова автобусите са част от общо 60, които Столичния автотранспорт е закупил по Програмата за подмяна на автобусите в София. По тази програма до средата на годината ще бъдат подменени 91 процента от автобусите в движение, като средната им възраст ще стане шест години, отбеляза кметът. Благодарение на програмата успяхме да намалим наполовина вредните емисии, излъчвани от автобусите в градския транспорт, подчерта Фандъкова. Тя съобщи, че следващите 20 автобуса от този модел ще бъдат пуснати в движение до края на май по линия 280, а останалите 20 са предвидени да се движат по линия 204.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top