ТРИБУНА

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас пристига на официално посещение в София

Екатерина Захариева ще приеме външният германски министър за разговори на „четири очи“ в Министерския съвет в 10:30 ч. на 20 май

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас пристига на официално посещение в Софияпо покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщиха от пресцентъра на МВнР. На 19 и 20 май министър Маас ще се срещне с премиера Бойко Борисов, с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и с президента Румен Радев.

Екатерина Захариева ще приеме министър Хайко Маас за разговори на „четири очи“ и пленарни разговори между двете делегации в Министерския съвет в 10:30 ч. на 20 май.

Двамата ще дадат пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет в 11:30 ч. Двамата министри ще обсъдят актуални теми от двустранните отношения и дневния ред на Европейския съюз, както и въпроси, свързани с предизвикателствата пред ЕС в международен план.

В 12:30 ч. Екатерина Захариева и Хайко Маас ще се разходят в историческия център на София в района между ротондата „Свети Георги“, джамията „Баня Баши“ и Софийската синагога, символизиращи културното многообразие и толерантност на българския народ. В 14:00 часа двамата министри ще направят първа копка на новата сграда на дипломатическата мисия.

Blitz.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top