ДНЕС

Пуснаха лифтовете до Черни връх за лятото

От 15 юни любителите на планинските приключения имат възможност да стигнат с лифт почти до най-високата точка на Витоша – Черни връх (2290 м.н.в).

В събота бяха пуснати лифтовете „Витошко лале 1“ и „Витошко лале 2“. Те ще бъдат на разположение на всички, които обичат разходките из Витоша и искат да се насладят на спокойствието и прохладата, които носи планината през лятото.

До „Алеко“ може да се стигне с кабинковия лифт „Симеоново – Алеко“, който също работи от 15 юни. Цените на билетите за него са 12 лева за еднократен билет и 17 лева за отиване и връщане.

Ще има и комбинирани билети на изгодни цени. 25 лева ще струва ползването на кабинковия и седалковите лифтове в рамките на един ден.
„Витоша ски“ пуска и семейни комбинирани билети – по 55 лева за семейство с едно дете и 60 лева – с две деца. Деца до 6 години се возят безплатно.

Използването само на седалков лифт в посока ще бъде 7 лева, а за двата лифта – „Витошко лале 1“ и „Витошко лале 2“ – 12 лева. В двете посоки цената е 17 лева. Картата за седалковите лифтове за колоездачи ще струва 30 лева. Всички съоръжения ще работят през почивните и празничните дни до средата на месец ноември.

 

/кросс

loading...
2 коментара

2 Коментара

  1. Васко

    20.06.2019 at 19:20

    Дано скоро ги обновят, че са на сума ти години тия съоръжения.

  2. Борката

    22.06.2019 at 22:57

    Ако не бяха Тома Белев и хората му лифтовете в планината щяха да бъдат сменени с нови и модерни съоръжения, каквито заслужаваме.

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top