РАЗСЛЕДВАНЕ

Полицията в Пловдив проведе специализирана акция на питейни и увеселителни заведения

По разпореждане на директора на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Йордан Рогачев на територията на дирекцията е била проведена специализирана полицейска операция за проверка на питейни и увеселителни заведения.

Спецакцията се е състояла през нощта на събота и неделя и в нея са участвали екипи на полицията, пожарната и НАП. Това съобщиха от пресцентъра на полицията днес. Проверeни са били 134 заведения, 318 автвомобила и 686 души. Трима непълнолетни са установени в нощни заведения след 22.00 часа без придружител. За нарушение на Закона за защита от шума в околната среда е съставен един акт и други десет по общинските наредби за осигуряване на обществения ред.

Спрени са общо 318 моторни превозни средства, констатирани са 37 нарушения на Закона за движение по пътищата, като в три от случаите водачи са били под въздействие на алкохол или наркотични вещества. Документирани са и други 25 нарушения по Закона за българските документи.

Общо служителите са съставили 46 акта и издадели 30 глоби с фиш. С протоколи по Закона за МВР са предупредени 33 лица. Образувани са 5 досъдебни производства, четирима са били задържани с полицейски заповеди.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top